29 Μαρτίου 2024

Εθιμοτυπική επίσκεψη νέων Αρχιεπισκόπων Αμερικής και Αυστραλίας στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στη Νέα Ιωνία, πραγματοποίησαν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 οι Σεβασμιώτατοι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος και Αυστραλίας κ. Μακάριος, καθώς και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ανέων κ. Μακάριος και Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ επεφύλαξε λαμπρή υποδοχή στους τέσσερις Αρχιερείς και τους καλωσόρισε με θερμά λόγια στην έδρα της προσφυγικής Ιεράς Μητροπόλεως.

   Κατά την διάρκεια της επισκέψεως, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στην ξεχωριστή ευλογία τόσο για τον ίδιο, όσο και για όλη την Ιερά Μητρόπολη, της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, με τον οποίο τους συνέδεε και τους συνδέει χρόνια αδελφική φιλία.  

Ο Σεβασμιώτατος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, αγάπης και τιμής δώρισε στον κ. Ελπιδοφόρο ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, ευχόμενος ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη στη νέα διακονία που του εμπιστεύθηκε η Πρωτόθρονη Εκκλησία.

Στη αντιφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφέρθηκε στην βαθύτατη χαρά που αισθάνεται κάποιος όταν βρίσκεται μεταξύ φίλων, τονίζοντας την πραγματική, άδολη και ανυστερόβουλη φιλία που χρόνια τους συνδέει, ενώ κάλεσε τον κ. Γαβριήλ να αισθάνεται την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ως σπίτι του.

Ο κ. Γαβριήλ προσέφερε επίσης στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο ένα αρχιερατικό εγκόλπιο εις ανάμνηση της τιμητικής επισκέψεως του στην Ιερά Μητρόπολη.