Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Εκκλησία της Ελλάδος > Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλοχωρίου – ΒΙΝΤΕΟ

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλοχωρίου – ΒΙΝΤΕΟ

Την Ε΄ Κυριακή των Νηστειών , 14 Απριλίου 2019,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Καλοχώρι.

«Ο Κύριος, πορευόμενος στο εκούσιο πάθος, μυσταγωγεί τους μαθητές Του στο Μυστήριο του Σταυρού,  ανέφερε ο Σεβασμιώτατος με ιερή έμπνευση στο κήρυγμά του. Οι μαθητές Του, ακόμα και οι πρόκριτοι, αδυνατούν να κατανοήσουν τη θυσία του Διδασκάλου τους και ζητούν πρωτοκαθεδρίες. Ο Κύριος συγκαταβαίνοντας στην ανθρώπινη αδυναμία παρουσιάζει ενώπιον τους το πορτραίτο του πρώτου: όποιος υπηρετεί τους άλλους, αυτός είναι αληθινά μεγάλος και πρώτος. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επικαλούμενος σκέψεις του αγίου Γέροντα Σωφρονίου του Έσσεξ τόνισε ότι ο Χριστός ήρθε στη γη και ανέτρεψε την κοινωνική πυραμίδα: τοποθέτησε στη βάση την κορυφή, ούτως ώστε ο πρώτος να σηκώνει όλο το βάρος. Ο Χριστός καταργεί τη δύναμη της εξουσίας και τη μεταποιεί σε διακονία»

Related posts