Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Εκκλησία της Ελλάδος > Δ΄Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος

Δ΄Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος

Το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Ευάγγελος Παπανικολάου, ο οποίος είναι ιατρός και ιεραπόστολος στην Ιερά Μητρόπολη Καμερούν. Ο π. Ευάγγελος, με γλαφυρότητα αναφέρθηκε στον Σταυρό, που η αρχή της τιμής Του χάνεται στα βάθη της χριστιανικής αρχαιότητας. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, το σημείο του σταυρού κλείνει μέσα του όλα τα σωτηριώδη γεγονότα, που οικονόμησε η άπειρη αγάπη του Θεού για τον «πεπτωκότα» άνθρωπο, γι” αυτό ακριβώς είναι σημείο σωτήριο, ζωοποιό και αγιαστικό για τους χριστιανούς.

Με την ολοκλήρωση του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε θερμά τον π. Ευάγγελο για την αποδοχή της πρόσκλησής του και την μεστή νοημάτων ομιλία του. Παράλληλα ευχήθηκε στο εκκλησίασμα η προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού να ενδυναμώσει τον πνευματικό και σωματικό αγώνα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε ψυχικά αναγεννημένοι να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Related posts