Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Μητροπόλεις Εξωτερικού > Συνέδριο στο Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού Κυρίλου και Μεθοδίου στην Βαρσοβία – ΦΩΤΟ

Συνέδριο στο Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού Κυρίλου και Μεθοδίου στην Βαρσοβία – ΦΩΤΟ

Στις 7-8 Φεβρουαρίου 2019 του τρέχοντος έτους  με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης της Πολωνίας κ. Σάββα, στο Κέντρο Ορθοδόξου Πολιτισμού Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Βαρσοβία, έλαβε χώρα το Εθνικό Συνέδριο Ορθοδόξων Θρησκειών.

Ο στόχος του διήμερου συνεδρίου ήταν να συζητηθεί η χρήση των επιτευγμάτων των τελευταίων ετών στη διδασκαλία της Ορθόδοξης θρησκείας στα σχολεία λαμβάνοντας υπ΄όψη την τρέχουσα κατάσταση της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Το συνέδριο ξεκίνησε με προσευχή στο ακαδημαϊκό παρεκκλήσι του Κυρίλλου και Μεθοδίου. Στην πρώτη ημέρα του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η εισήγηση με θέμα: «Η τρέχουσα κατάσταση και τα περαιτέρω στάδια της εφαρμογής της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος».

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στο θέμα: «Η κατάσταση και τα προβλήματα της οργάνωσης της διδασκαλίας της ορθόδοξης θρησκείας».

Η διάσκεψη ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες και κοινό δείπνο.

Related posts