Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Εκκλησία της Ελλάδος > Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο ΣΚΑΪ: «Δυστυχώς τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και η πληγή για την Εκκλησία μας δεν έχει κλέισει»

Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο ΣΚΑΪ: «Δυστυχώς τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και η πληγή για την Εκκλησία μας δεν έχει κλέισει»

Γράφει η συνεργάτης μας Μυρσίνη Παναγοπούλου

Συνέντευξη έδωσε πριν απο λιγα λεπτα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και στην πρωινή εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.

Ο Σεβασμιώτατος σχολίασε διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Μιλησε για την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία και την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Επιγραμματικά για το θεμα αυτό ειπε τα εξής: «Με την επίσκεψη αυτή, ενισχύθηκε τόσο ο οικουμενικός ρόλος του Πατριαρχείου, όσο και το θεμα της χαλκης που δικαίως απασχολεί ολη τη διεθνή κοινότητα».

Ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αναρφέρθηκε και στο θεμα της γείτονος χώρας, των Σκοπίων λέγοντας:

«Δυστυχώς τα Σκόπια μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και η πληγή για την Εκκλησία μας δεν έχει κλέισει. Η Εκκλησία των Σκοπίων συνεχίζει να ονομάζεται Μακεδονική Εκκλησία».

Τέλος σχολίασε και τις αξιώσεις της Τουρκικής πλευράς, η οποία λέει, πως για να ανοίξουμε την θεολογική Σχολή της Χάλκης πρέπει να λυθούν τα προβλήματα με τους μουχτίδες της Θράκης.

Ο κ. Χρυσόστομος είπε  «Τα δύο θέματα, Σχολή Χάλκης και Μουχτιδες Θράκης,  είναι τελείως άνισα μεταξύ τους».

Related posts