Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Εκκλησία της Ελλάδος > Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στο Λυκαβηττό

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου στο Λυκαβηττό

Γράφει για το martyria.gr o Ιωάννης Αναγνωστόπουλος

Πανηγυρικά εορτάστηκε την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στον ιερό ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου.

Από το πρωί η εκκλησία αλλά και ο προαύλιος χώρος ήταν κατάμεστος από πλήθη προσκυνητών οι οποίοι ήλθαν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου.

Της ιεράς μυσταγωγίας και του ιερατικού συλλείτουργου προΐστατο ο εφημέριος της εκκλησίας πατήρ Δημήτριος, ενώ οι ιεροψάλτες απέδωσαν με μελωδικότητα τους ύμνους της εορτής.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα τελέστηκε το μυστήριο του ιερού ευχελαίου, ο μεθέορτος εσπερινός και ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Ισιδώρων και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου με την συνοδεία αγήματος του στρατού ενώ η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων παιάνιζε καθ’όλη διάρκεια της λιτανείας.

Στο τέλος στον προαύλιο χώρο του ναού έγινε από τον πατέρα Δημήτριο η καθιερωμένη κοπή της Ισιδωρόπιτας και η διανομή τεμαχίων αυτής ως ευλογία στους προσκυνητές.

Επίσης σε όλους όσους παρευρέθηκαν μοιράστηκε γεύμα. Σημαντικό είναι και πρέπει να αναφερθεί ότι η ροή των πιστών συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Related posts