Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Εκκλησία της Ελλάδος > Τα Άγια Θεοφάνεια σε Κάλυμνο, Λέρο, Ψέριμο και Αστυπάλαια ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Τα Άγια Θεοφάνεια σε Κάλυμνο, Λέρο, Ψέριμο και Αστυπάλαια ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και σχετικά καλό καιρό, αλλά αρκετό κρύο, εορτάσθηκαν στα νησιά της Μητροπόλεώς Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας τα Άγια Θεοφάνεια.

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ

Το πρωί της Κυριακής, 6-1-2019, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού Καλύμνου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μεγάλος Αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλύμνου κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό ιερέων της νήσου.

Στις 11 το πρωί έλαβε χώρα Ιερά Πομπή, από τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος Χριστού έως τον κεντρικό λιμένα Καλύμνου.

Της πομπής προπορευόταν η Δημοτική Φιλαρμονική και ακολουθούσαν τιμητικό άγημα του 5/42 Συντάγματος, τα Ιερά Εξαπτέρυγα, οι Ιεροψάλτες, ο Μητροπολίτης με τον Ιερό Κλήρο που έφεραν τον Τίμιο Σταυρό, οι Αρχές του νησιού, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου και πλήθος κόσμου.

Στον κεντρικό λιμένα, που ήταν κατάμεστος από κόσμο και σημαιοστολισμένα πλοιάρια, έγινε η τελετή Αγιασμού των υδάτων.

Εννέα τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στην θάλασσα, και τον Τίμιο Σταυρό, ανέσυρε ο νεαρός Πολυχρόνης Σουσαφίρης, στον οποίο ο Μητροπολίτης εδώρισε Εικόνα του Χριστού.

Η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού τελέσθηκε και στις υπόλοιπες Ενορίες της Καλύμνου.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΡΓΙΝΩΝΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΨΕΡΙΜΟ

ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ

Το πρωί της Κυριακής, 6-1-2019, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λέρου, ετελέσθη ο Όρθρος των Αγίων Θεοφανείων, η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου και ο Μεγάλος Αγιασμός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου π. Νικολάου Ταχλιαμπούρη.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Αστυπάλαια

Τα Άγια Θεοφάνεια, εορτάστηκαν και φέτος, με την ίδια λαμπρότητα και παράδοση, και στο ακριτικό νησί της Αστυπάλαιας, όπως δείχνουν οι ωραίες φωτογραφίες από την τοποθεσία «Πέρα Γυαλός» Αστυπαλαίας. Στις φωτογραφίες, διακρίνονται ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Δημήτριος Αχλαδιώτης και ο π.Ευσέβιος Σταυλάς.

Related posts