Αρχική > > ΕΛΛΑΣ > Κοινωνία > Ο «λογαριασμός» για τις ζημιές της θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης στο Υπουργείο Παιδείας

Ο «λογαριασμός» για τις ζημιές της θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης στο Υπουργείο Παιδείας

Αναλυτική έκθεση των καταστροφών που προκλήθηκαν στη Θεολογική Σχολή κατά τα σοβαρά επεισόδια της περασμένης Πέμπτης, στέλνει η Σύγκλητος του ΑΠΘ στο υπουργείο Παιδείας. Ζητά έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των φθορών.

1. Εκφράζει την οδύνη και οργή της πανεπιστημιακής κοινότητας για τις πρωτοφανείς σε έκταση καταστροφές και κλοπές που έγιναν στο κτίριο της Σχολής, καθώς και την έντονη διαμαρτυρία της, γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο εξακολουθεί να θεωρείται χώρος εκτόνωσης της παραβατικότητας ακραίων ομάδων.

2. Εξαίρει την εθελοντική δράση των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής για τον καθαρισμό του κτιρίου και την αποκατάσταση των ζημιών και τους συγχαίρει γιατί με την πράξη τους αυτή ανέδειξαν τη φωτεινή πλευρά του Πανεπιστημίου.

3. Κρίνει τους σχετικούς χειρισμούς της Διοίκησης του Πανεπιστημίου ενδεδειγμένους και μέσα στα πλαίσια που έχει καθορίσει η Σύγκλητος και προβλέπει ο Νόμος. Σημειώνεται ότι η έγγραφη ενημέρωση των Αρχών για την κατάληψη της Θεολογικής Σχολής έγινε έγκαιρα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η τακτική συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Related posts