Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Αρχιεπισκοπή Κρήτης > Πανηγυρική Αρχιερατική Αγρυπνία για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής

Πανηγυρική Αρχιερατική Αγρυπνία για τον Άγιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής

Με πνευματική αγαλλίαση και χαρά εορτάστηκε και φέτος στην Ι. Μονή Χρυσοπηγής Χανίων η μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη. Στην αγρυπνία συλλειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίοςο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας και ο Σεβασμιώτατος Κυδωνιών κ. Δαμασκηνός, ενώ συμμετείχαν ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ι. Μονής Εσφιγμένου, Αγίου Όρους, π. Βαρθολομαίος, ιερείςη αδελφότητα της Μονής και μεγάλο πλήθος προσκυνητώνεκ των οποίων πολλοί νέοι.

Μετά το πέρας της αγρυπνίας ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχήθηκαν σε όλους ναέχουν την ευλογία του Αγίου Πορφυρίου, που είναι δώρο Θεού, χαρά και ελπίδα για το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Οι Αρχιερείς, επίσης, ευχήθηκαν την επόμενη χρονιά να εορταστεί η μνήμη του Αγίου στον νέο Ναό προς τιμήν του στη Μονή, του οποίου η ανέγερση συνεχίζεται.

Related posts