Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Πατριαρχείο Αλεξανδρείας > Δημιουργία Ταμείου Μισθοδοσίας του Αφρικανικού Κλήρου μελετά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Δημιουργία Ταμείου Μισθοδοσίας του Αφρικανικού Κλήρου μελετά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Τη δημιουργία Ταμείου Μισθοδοσίας για την κάλυψη των αναγκών του ιεραποστολικού έργου των κληρικών της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, θα μελετήσει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Πατριάρχη Θεόδωρου του Β΄.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, χθες, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε δύο νέους μητροπολίτες και τρεις νέους επισκόπους. Συγκεκριμένα, νέος μητροπολίτης Αξώμης εξελέγη ο αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Μπιάζης (αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) και νέος μητροπολίτης Κανάγκας ο αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος Τσιτσιβός. Ενώ, επίσκοπος Μαλάουι εξελέγη ο αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Χατζηαντωνίου, επίσκοπος Γκούλου και Ανατολικής Ουγκάντας ο αρχιμανδρίτης π. Σύλβεστρος Κισίτου και επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης ο αρχιμανδρίτης π. Πρόδρομος Kατσούλης.

Επίσης, κατόπιν της εισήγησης του Πατριάρχη Θεόδωρου, εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο η ανύψωση της Ιεράς Επισκοπής Μπουρούντι και Ρουάντας σε Μητρόπολη, η τιμητική απονομή της 8ης στο Συνταγμάτιο του Αλεξανδρινού Θρόνου ιστορικής Γεροντικής Μητροπόλεως Καισαρείας (της Αφρικής), Υπερτιμίας και Εξαρχίας Νουμιδίας, στον πρώην Αξώμης κ. Πέτρο και η τιμητική προαγωγή σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη Ελευσίνος (της εν Αιγύπτω), του τελευταίου Αιγυπτιώτου Εφησυχάζοντος σεβασμ. Ελευσίνος κ. Ιεροθέου.

Τέλος, από την Ιερά Σύνοδο, αποφασίστηκε η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του Καταστατικού Χάρτη και των Κανονισμών του Πατριαρχείου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του Αφρικανικού χώρου και τις ανάγκες της εποχής.

ΑΠΕ

Related posts