Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Εκκλησία της Ελλάδος > Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος: «Αν η κυβέρνηση δράσει μονομερώς θα αντιδράσουμε»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος: «Αν η κυβέρνηση δράσει μονομερώς θα αντιδράσουμε»

Οι περισσότεροι Μητροπολίτες που συμμετέχουν στην Ιερά Σύνοδο είναι αντίθετοι στην πρόταση της κυβέρνησης για την μισθοδοσία των ιερέων, είπε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του «Σκάι», ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Δεν φάνηκε πάντως να στηρίζει το ενδεχόμενο πρότασης μομφής σε βάρος του κ. Ιερώνυμου ούτε να στηρίζει την συζήτηση περί διαδοχής του, λέγοντας πως όταν η Εκκλησία αντιμετωπίζει προκλήσεις οι συζητήσεις για την αρχηγεία συνιστούν «αντιπερισπασμό».

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε πως η δημοσιοϋπαλληλική σχέση για τους εκκλησιαστικούς λειτουργούς συνιστά «κόκκινη γραμμή» για την Ιεραρχία. Προσέθεσε πως όλα τα υπόλοιπα σώματα της Εκκλησίας, οφείλουν να σεβαστούν αυτήν την τοποθέτηση των μητροπολιτών στις περαιτέρω διαβουλεύσεις με το Κράτος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συμπεριφέρεται με «απαράδεκτο» και «απαξιωτικό» τρόπο στην Εκκλησία, ενώ επέκρινε τον αρχιεπίσκοπο πως επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα.

Related posts