Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Εκκλησία της Ελλάδος > Συνεδριάζει σήμερα το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Συνεδριάζει σήμερα το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Γράφει για το martyria.gr ο Ιωάννης Παπαδόπουλος

Συνεδριάζει σε λίγη ώρα το σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η Ιεραρχία έχει να διαβουλευθεί και να αποφασίσει σχετικά με την συμφωνία η οποία συζητήθηκε μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Κατά την διάρκειά της Ιεραρχίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει Εισήγηση με θέμα: «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Μετά από την Εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Κύκλοι Μητροπολιτών έλεγαν πως σήμερα είναι μια κρίσιμη συνεδρίαση τόσο για τις σχέσεις της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Πολιτεία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όσο για τους 9200 εφημερίους-Ιερείς σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς το κλίμα μεταξύ των μελών της Ιεραρχίας δεν είναι καλό και σ΄αυτό έχουν βοηθήσει αρνητικά οι εκατέρωθεν δηλώσεις των προηγουμένων ημερών από συγκεκριμένους Μητροπολίτες (δείτε εδώ).

Σαν martyria.gr ευχόμαστε το τέλος αυτής της κρίσιμης συνεδρίασης να έχει βρει την Εκκλησία του Χριστού πιο ενωμένη από ποτέ!

Related posts