Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Πατριαρχείο Αλεξανδρείας > Συνάντηση του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’ με τους 25 βουλευτές 12 χωρών

Συνάντηση του πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’ με τους 25 βουλευτές 12 χωρών

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’ υποδέχθηκε 25 βουλευτές από δώδεκα χώρες, που πραγματοποιούν στο Κάιρο τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Οι βουλευτές διεξάγουν τη συνεδρίαση της Γραμματείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, στο συμβολικό για την ελληνική ομογένεια χώρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου. Ξεκινώντας τις εργασίες της συνεδρίασης, ο γραμματέας της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Έλληνας βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης, καλωσόρισε τους βουλευτές από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρωσία, την Αίγυπτο, τη Γεωργία, την Ιορδανία, τον Λίβανο, το Μαυροβούνιο, την Παλαιστίνη, το Σουδάν, την Αρμενία και τη Γεωργία. Τόνισε δε τη σημασία της επιλογής της Αιγύπτου ως τόπου της συνάντησης όλων των αντιπροσωπειών, για να δείξουν όλοι οι συμμετέχοντες το πόσο κοντά βρίσκονται τα κατά τόπους Κοινοβούλια, στο πλευρό της Αιγύπτου και στην ακαταπόνητη προσπάθειά της για να διατηρήσει την αρμονική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων.

Στο περιθώριο της συνάντησης με τον πατριάρχη, ο γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Α. Μιχαηλίδης, μιλώντας μαζί με τον πρόεδρο της Συνέλευσης, Ρώσο βουλευτή, Σεργκέι Γαβρίλοφ ανακοίνωσε την οικοδόμηση ενός θαλάμου του νοσοκομείου που πρόσφατα εγκαινίασε ο πατριάρχης στη Σιέρα Λεόνε.

Όλοι οι βουλευτές εξέφρασαν το θαυμασμό τους για το ιεραποστολικό έργο του πατριάρχη Θεοδώρου, ενώ ο κ. Γαβρίλωφ εξέφρασε τα πιο θερμά συλλυπητήρια όλων των συμμετεχόντων βουλευτών για την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την Κοπτική Εκκλησία, κοντά στην πόλη της Μίνια, αφήνοντας επτά νεκρούς.

Από το ελληνικό Κοινοβούλιο, συμμετέχουν εκτός από τον κ. Μιχαηλίδη, οι βουλευτές Αθανάσιος Μπούρας, Μάξιμος Χαρακόπουλος και Ιωάννης Σαρακιώτης. Από την κυπριακή Βουλή, συμμετέχουν οι βουλευτές Άγγελος Βότσης, Κώστας Κωνσταντίνου, Ευανθία Σάββα και Ηλίας Μυριάνθους.

Οι 25 βουλευτές από τα Κοινοβούλια των 12 χωρών, θα γίνουν σήμερα το απόγευμα δεκτοί από τον πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας κ. Ταουάντρος Β’.

ΑΠΕ

Related posts