Αρχική > > Εκκλησία της Ελλάδος > “Ιερός” πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των Μητροπολιτών για την συμφωνία εν όψει της Ιεραρχίας.

“Ιερός” πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των Μητροπολιτών για την συμφωνία εν όψει της Ιεραρχίας.

Γράφει ο Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ

Φουντώνει η κόντρα και ο “ιερός” πόλεμος μεταξύ των Μητροπολιτών, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, εξαπόλυσε επίθεση προς τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο λεγοντας τα εξής: “Είχαμε μια φορά και έναν καιρό τους εργατοπατέρες, τώρα ανακαλύψαμε τους δεσποτάδες-παπαδοπατέρες, εννοώ τον Άγιο Δημητριάδος, εννοώ τον Άγιο Μεσσηνίας που βγήκαν και έκαναν επανάσταση ότι θέλουμε να καταστρέψουμε τις εργασιακές σχέσεις των κληρικών και ότι αυτοί τάχα τους αγαπούν πιο πολύ απο εμάς, Ε αν είναι δυνατόν! Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ κάτι τέτοιο”. Επίσης με τίποτα δ μπορώ να δεχθώ από έναν Μητροπολίτη, για ένα συνοδικό όργανο που είναι η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος και ασκεί την διοίκηση στην διάρκεια του έτους, να λέει πως η συμφωνία ήταν συκέ. Λέγεται αυτό από έναν Αρχιερέα για την σύνοδό του; Είναι έκφραση αυτή που μπορούμε να την ακούσουμε και να την δεχθούμε. Ποιός θα μας σεβαστή μετά; Αναφέρομαι στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας που τις προηγούμενες ημέρες το είπε αυτό”

Υπήρξαν και άλλες σημαντικές δηλώσεις σήμερα για το θέμα της συμφωνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος τόνισε: “Είναι άνιση οι τρόποι, ετεροβαρής οι τρόποι με τους οποίους η συγκεκριμένη συμφωνία αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα”.

Από την άλλη μεριά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ δήλωσε για το θεμα της συμφωνίας: “Το κράτος καλεί την Εκκλησία να παραιτηθεί απο την διεκδίκηση και την απαίτηση της περιουσίας της χωρίς καμία διασφάλιση. Να διαγραφούν από το ανθρώπινο δυναμικό του Ελληνικού Δημοσίου οι κληρικοί και από τον κρατικό προϋπολογισμό και να γίνει μια επιδότηση”.

Related posts