Αρχική > > ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ > Πατριαρχείο Μόσχας > Πατριαρχείο Μόσχας: «Διακόπτουμε την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Πατριαρχείο Μόσχας: «Διακόπτουμε την κοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο»

Γράφει ο Εμμανουήλ Χατζηεμμανουήλ

Όπως ήταν αναμενόμενο, σήμερα, η Ιεράς Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας, ύστερα απο την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να αναγνωρίσει το αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας, προέβη στην διακοπή της πνευματικής κοινωνίας με το οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Ιερά Σύνοδος, το διοικητικό όργανο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έκρινε ότι είναι αδύνατο να υπάρξουν περαιτέρω επαφές με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπως δήλωσε ο μητροπολίτης κ.Ιλαρίων, επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας συνεδρίασε για πρώτη φορά στην ιστορία εκτός Ρωσίας, υπό την προεδρία του Πατριάρχου κ. Κυρίλλου στο Μινσκ της Λευκορωσίας.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά τραυματίζεται το σώμα του Χριστού που είναι η Εκκλησία.
Αντί να κατανοήσουν οι εκκλησιαστικοί ηγέτες τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ορθοδοξία (εξάπλωση του μουσουλμανικού στοιχείου, θρησκευτικός φανατισμός, ο ξύλινος λόγος και η παροπίδες που σε πολλες περιπτώσεις θέτουν την εκκλησια εκτός της κοινωνίας και των προβλημάτων της κ.α.), ξεκινούν ιερό πόλεμο μεταξύ των αδερφών εκκλησιών δημιουργώντας πληγές και πολύ συχνά και Σχίσματα στην ενότητα της Εκκλησίας.
Άραγε αυτό θα ήθελε ο Χριστός απο αυτούς; Δεν νομίζω!

Related posts