Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Εκκλησία της Ελλάδος > Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για πληρωμή 1,848 εκατ. ευρώ για τον φετινό ΕΝΦΙΑ

Απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για πληρωμή 1,848 εκατ. ευρώ για τον φετινό ΕΝΦΙΑ

Γράφει ο συνεργάτης μας Ιωακείμ Αργυρόπουλος

Σε πέντει ισόποσες μηνιαίες δόσεις αποφασίστηκε να πληρωθεί ο φετινός ΕΝΦΙΑ για την εκκλησιαστική περιουσία. Να σημειωθεί πως ο φόρος για το 2017-18 για την Εκκλησία ανέρχεται στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά για τους κακοπροαίρετους ανθρώπους που λένε πως η Εκκλησία δεν φορολογείτε. 

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα του φόρου:

«Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία:

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) περί της καταβολής σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις του αναλογούντος στην Εκκλησία της Ελλάδος Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2018, ο οποίος συνολικώς ανέρχεται στο ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων τεσσαράκοντα οκτώ χιλιάδων διακοσίων τεσσαράκοντα οκτώ ευρώ και εξήκοντα ενός λεπτών (1.848.248,61€)«.

Related posts