28 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει η μητέρα της οικογένειας Φύτρου: “Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας”

Συγκλονίζει η επιστολή της μητέρας της οικογένειας Φύτρου την οποία ανέγνωσε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, προσωπικός φίλος της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια Φύτρου ξεκληρίστηκε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, όταν η 13χρονη Εβίτα Φύτρου πήδηξε από ύψος 15 μέτρων για να σωθεί από την πύρινη κόλαση, ενώ ο 54χρονος πατέρας, Γρηγόρης και ο 11χρονος γιός της οικογένειας, Ανδρέας κάηκαν ζωντανοί.

Ο Γρηγόρης Φύτρος υπήρξε πρωταθλητής ποδηλασίας με την ΑΕΚ, ενώ η Εβίτα ήταν αθλήτρια της ποδηλασίας στην Ακαδημία της ΑΕΚ και ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αθλήματος. Παράλληλα ο 11χρονος Ανδρέας ασχολούνταν και ο ίδιος με την μεγάλη αγάπη του πατέρα και της αδερφής του.

Παρατίθεται απόσπασμα από την συγκινητική επιστολή: 

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: “Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις”. Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».

politis.com

Διαβάστε επίσης:

-Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τις πυρκαγιές.

-Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» πλάι στους πυροπαθείς.

-Η συγκλονιστική φωτογραφία του AP που αποτυπώνει την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

-Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων στις πυρκαγιές.