Αρχική > > ΕΛΛΑΣ > Ελλάδα > Το ακριτικό χωριό του Έβρου που… γέμισε ελληνικές σημαίες (ΦΩΤΟ)

Το ακριτικό χωριό του Έβρου που… γέμισε ελληνικές σημαίες (ΦΩΤΟ)

Βρίσκεται μια “ανάσα” από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και είναι το πρώτο χωριό που αντικρίζει κανείς, ερχόμενος μέσω Ιβαήλοβγκραντ στην Ελλάδα. Το μάτι του… γεμίζει ελληνικές σημαίες, που τις βλέπει παντού μέσα στο χωριό. Στον Κυπρίνο Ορεστιάδας, οι κάτοικοι αποφάσισαν να έχουν την γαλανόλευκη, εκτός από την καρδιά και την ψυχή τους και στις αυλές ή στα μπαλκόνια των σπιτιών τους.

Την συγκεκριμένη κίνηση που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό και έχει ομορφύνει το έτσι και αλλιώς πανέμορφο ακριτικό χωριό, στηρίζει ο ακούραστος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Σιώπης, ο οποίος όχι μόνο παροτρύνει τους συγχωριανούς του να βάλουν στα σπίτια τους την ελληνική σημαία, αλλά τροφοδοτεί και όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, με το εθνικό μας σύμβολο. Με προσωπικές ενέργειες εξασφάλισε τα απαραίτητα χρήματα από φίλους και γνωστούς, αγόρασε τις ελληνικές σημαίες και τις μοιράζει σε όποιον ζητήσει.

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο το θέαμα, από όποιο είσοδο του Κυπρίνου και αν μπει κανείς, να βλέπει παντού το μάτι του την γαλανόλευκη να κυματίζει. Κι αυτό φυσικά συμβαίνει και με τους Βούλγαρους ή άλλους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι έρχονται από την μεθοριακή είσοδο του Ιβαήλοβγκραντ που βρίσκεται λίγο έξω απ’ το χωριό της Ορεστιάδας και η ελληνική σημαία τους δείχνει εμφατικά και πολύ όμορφα σε ποιά χώρα βρίσκονται.

Related posts