Αρχική > > Εκκλησιαστική Επικαιρότητα > Πατριαρχεία και Εκκλησίες > Αρχιεπισκοπή Αμερικής > Ο Ευαγγελισμός στην Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σικάγο

Ο Ευαγγελισμός στην Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σικάγο

Σε κεντρική τοποθεσία κοντά στην καρδιά της πόλης, ο καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού είναι το παλαιότερο εκκλησιαστικό κτίριο που χτίστηκε ειδικά ως Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στη Μητρόπολη του Σικάγου.

Ιδρύθηκε από την αρχαία ελληνική ορθόδοξη κοινότητα στην πόλη το 1892, ο ναός χτίστηκε στην σημερινή του θέση το 1910 και διαμορφώνει πιστά το βυζαντινό-αναγεννησιακό στυλ αρχιτεκτονικής.

Σε όλη τη διάρκεια της μυστηριακής ζωής της, η κοινότητα και ο κλήρος της υπηρετούσαν σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας μέσα από ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων ή υπηρεσιών. Ως καθεδρικός ναός της Μητρόπολης του Σικάγου , η εκκλησία λειτουργεί ως σημείο εστίασης για τα κυριότερα υπουργεία της Μητρόπολης, όπως το πρόγραμμα «Feed the Hungry», καθώς και τα συνέδρια του Metropolis και του Clergy.

Ως καθεδρικός ναός, η Εκκλησία του Ευαγγελισμού είναι η έδρα του μητροπολίτη του Σικάγου , πνευματικού πατέρα και επισκόπου σε εξήντα ενορίες και δύο μοναστικές κοινότητες στις πολιτείες Ιλλινόις, Ιντιάνα, Αϊόβα, Μινεσότα, Μιζούρι και Ουισκόνσιν.

Related posts

Comment