Αρχική > > Ωφέλιμα-Πνευματική ζωή > Εγώ είμαι το Φώς του κόσμου, η Ζωή και η Ανάστασις

Εγώ είμαι το Φώς του κόσμου, η Ζωή και η Ανάστασις

”Εγώ είμαι το Φώς του κόσμου, η Ζωή και η Ανάστασις”
Συγκλονιστικά λόγια, τα οποία στιγμάτισαν θετικά την πνευματική πορεία όλου του ανθρωπίνου γένους!
Αποτέλεσμα εικόνας για ανασταση
Ο Κύριος στέκεται πατώντας τον Σατανά και κατ’ επέκταση τον θάνατο, δηλώνοντάς μας πως εγώ είμαι η Ζωή, η Ελευθερία, οι Πύλες του Παραδείσου, η Ανάσταση….
Κρατάει σφιχτά από τους καρπούς και φέρνει στην επιφάνεια της ουράνιας δόξης Του, τον Αδάμ και την Εύα (άρα όλους τους ανθρώπους).
Ο Κύριος ονόμασε τον εαυτό Του Μεσσία, δηλαδή Χριστό, και Άρτο της Ζωής. Σε άλλη ομιλία Του λέει: «Εγώ είμαι το Φως του κόσμου. Εκείνος που με ακολουθεί δεν θα περιπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το Φως της Ζωής».
Ο Κύριος ονομάζοντας τον εαυτό Του Φως του κόσμου, συνέδεσε κατόπιν το Φως με τη Ζωή. Εκείνος που ακολουθεί το Χριστό και πορεύεται μέσα στο Φως των αγίων Του εντολών, αυτός πορεύεται την οδό που οδηγεί στη Ζωή. Ο πιστός που συμμετέχει στα Μυστήρια της Εκκλησίας, κατανοεί ότι ο Κύριος είναι γι’ αυτόν φως, ειρήνη και χαρά, τροφή και ζωή. Είναι άστρο που πάντα φεγγοβολεί και λαμπάδα που λάμπει διαπαντός στον οίκο της ψυχής του. Από τώρα η ζωή αυτών που ακολουθούν το Χριστό είναι μία ζωή φωτός. Και στον μέλλοντα αιώνα θα λάμψουν όπως ο ήλιος και θα κυκλώνουν τον μοναδικό Ήλιο, το Χριστό.
Το βράδυ του Μυστικού Δείπνου ο Χριστός είπε: «Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή. Κανένας δεν μπορεί να έλθει προς τον Πατέρα, παρά μόνον δι’ εμού».
Ο ιερός Χρυσόστομος λέει, ότι ο Κύριος με το λόγο αυτό εννοεί: «Εφ’ όσον εγώ είμαι η Οδός, δεν χρειάζεσθε άλλον οδηγό πορευομένοι προς τον ουράνιο Πατέρα. Και αφού είμαι η Ζωή, ακόμη και όταν αποθάνετε, θα επιτύχετε την αιώνια ζωή».
Ο Χριστός είναι το Φως το αληθινό που φωτίζει και αγιάζει κάθε άνθρωπο που καταφεύγει σ’ Αυτόν .
Ας Τον παρακαλέσουμε να φωτίσει και εμάς με το άρρητο φως του προσώπου Του, για να πορευόμαστε αληθινά στην Οδό που είναι ο Ίδιος, ώστε το τέλος της δικής μας πορείας να είναι η αιώνια ζωή μαζί με τον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
Χριστός Ανέστη-Αληθώς Ανέστη!
Πηγή: 

Related posts

Comment